GEAM TERMOPAN
Geamul termopan de tip FLOAT+LOW-E+ARGON fabricat sub licenta GUARDIAN SUA.Grosimea standard a geamului termopan pentru sistemul VEKAeste de 24 de mm.Sistemul permite montarea si altor tipuri de geamuri cu grosimi cuprinse intre 6 si 43 mm.din suprafata unei tamplarii, aria vitrata reprezinta 80-85%. De aceea pierderea de caldura se face mai mult prin geam decat prin profil. Asadar, echiparea tamplariei VEKA se recomanda a se face cu geam termopan float LOW E +ARGON, ce are un coeficient de transfer termic redus (cu cat aceasta valoare este mai mica, cu atat exista o izolatie termica mai buna).

Avantajele folosirii geamului termopan LOW E
-reducerea substantiala a tranferului de caldura de la zona calda spre zona rece iarna dinspre interior catre exterior- "iarna este cald in incapere" vara dinspre exterior catre interior - "vara este racoare in incapere" la -10C afara si +20C in interior, pe fata interiora a unui geam termopan float clar(k=2,8 W/mpK) sunt +9C la -10C afara si +20C in interior, pe fata interiora a unui geam termopan float LOW E (k=1,4 W/mpK) sunt +17C
Despre condens:

UMIDITATEA peste conditii normale (provenite din bucatarii, bai, scurgeri din calorifere, baterii, flori in exces), datorita etansarii superioare a tamplariei si a coeficientul de transfer termic care variaza intre 1.5 W/m2K si 1.6 W/m2K in functie de geamul utilizat, conduce la condens pe suprafata interioara a geamului termopan.  

Solutii:
in aceste situatii trebuie aerisite repetat incaperile, neefectuarea acestei operatiuni conduce la aparitia ciupercii de mucegai.
TEMPERATURA - Lipsa surselor de incalzit (calorifere), plasarea sau dimensionarea gresita a acestora conduce deasemenea la condens. Temperatura scazuta din interior poate duca la aburirea geamurilor. Plasarea unui pervaz - care acopera sursa de caldura - duce la impiedicarea circulatiei aerului cald, fapt ce determina formarea de condens pe suprafata interiora a sticlei (de la partea inferioara a ramei). Caldura din interiorul incaperilor nu poate asigura incalzirea normala a sticlei interioare.